De crisis is voorbij, dat stond in de krant en dan is het waar. Het leven mag weer gevierd worden en daar hoort nu eenmaal kleur bij, ook op het gebied van zonnebrillen. Aardig als we zijn willen we jullie een beetje bij de hand nemen over het combineren van zonnebrillen en je flitsende outfits. Het hele kleurenpalet hangt tegenwoordig in het plaatselijke winkelcentrum en dan spreken we nog niets eens over het kleurenpalet in de online shops.

Laten we eens voorzichtig een begin maken met het definiëren van de uitdagingen die de ruime keuze met zich meebrengt. Het allergrootste eerstenwereldprobleem is natuurlijk een mismatch tussen je outfit en je zonnebril. Het kan de vorm van de zonnebril zijn maar nog veel belangrijker de kleur. Waar je vroeger nog weg kwam met één kleur zonnebril die je overal bij droeg, is dat nu toch echt uit den boze, zegt men.

Het is heel simpel, als het Nederlands elftal speelt is een oranje zonnebril natuurlijk altijd een goed idee, of het nou hip of modieus is óf niet. Daar doet niemand moeilijk over. Waar mensen precies wel moeilijk over doen weten wij ook niet precies. Degene die bepaalt of iets een mismatch is, schrik niet, dat ben je helemaal zelf. Nog geen 100 bloggers al samen met alle modetijdschriften kunnen je vertellen wat wel of niet staat. Als jij je gelukkig voelt bij blauwe zonnebrillen op je neus en niets anders wilt dragen, do it. Hetzelfde geldt voor een zwarte legging in combinatie met een witte wayfarer. Zelfs als je een jongetje bent moet je dit helemaal zelf weten. Er bestaan nu eenmaal geen wetten dat je bij zwarte kleren ook zwarte zonnebrillen moet dragen. Het zal voor sommige misschien een beetje schrikken zijn, zoveel keuzevrijheid. Maar mocht je toch liever de mode volgen aan de hand van bloggers of dat nieuwe modetijdschrift, ga je gang vooral. Vrijheid blijheid! Misschien denk je na het lezen van deze blog wat heb ik hier nu aan gehad? Misschien wel meer dan je denkt. Toch hebben we het even voor je samengevat, zo aardig zijn we dan ook wel weer.

Conclusie van het verhaal: al zet je alle gekleurde zonnebrillen ter wereld tegelijk op je neus, dat moet je toch echt helemaal zelf weten. En ook als je dat niet doet moet je dat weer helemaal zelf weten.