Tegenwoordig heeft elk zichzelf respecterend medium een lijst der lijsten van het afgelopen jaar. Nu hebben wij van Cheapass Zonnebrillen ontzettend veel respect voor ons zelf, dus je voelt hem al aankomen, wij hebben ook een lijstje. Wat waren de trends van het afgelopen jaar? En een kleine blik in onze glazen bol voor 2018.

Of 2017 een leuk jaar was moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Wij hebben er met volle teugen van genoten. Waarom? Man, man, wat zijn er weer een aantal pareltjes, in de vorm van zonnebrillen, voorbij gekomen. We kunnen wel stellen dat de schroom is afgeworpen en dat het straatbeeld een stukje vrolijker is geworden door alle nieuwe innovatieve modellen zonnebrillen. Het model wayfarer is nog lang niet van de troon gestoten maar er is genoeg te kiezen. Laten we ze eens stap voor stap de grootste hitjes van 2017 behandelen.

De trends op het gebied van heren zonnebrillen in 2017 waren voorzichtig te noemen. Nou ja, voorzichtig, de heren zonnebrillen moeten dan ook nog een lange weg afleggen om zo trendy te worden als de dames zonnebrillen. Voorzichtig werden de eerste stapjes gezet op het gebied van ronde modellen. Waar het bij de vrouwen geldt: hoe groter hoe beter is het bij de mannen net iets anders. Een medium rond model zonnebrillen was hét helemaal in 2017. Met of zonder spiegelglazen maakte niet uit. De wayfarer zonnebril heeft ook in 2017 een grote rol gespeeld voor de heren. Er zijn een aantal variaties op gemaakt. Denk hierbij aan een robuuster model zonnebril. De “standaard” aviator zonnebril heeft een mooie update doorgemaakt in 2017. Alle kleuren spiegelglazen werden goed ontvangen. Last but not least, de clubmaster zonnebril. Dé hit van 2017. Alle variaties waren mogelijk. Spiegelglazen of niet, zwart of toch met een leopard print, alles heeft de revue gepasseerd. De top drie:

De dames zonnebrillen waren zoals elk jaar ook in 2017 iets gedurfder dan de mannelijke modellen zonnebrillen. In de zonnebrillen shop van Cheapass Zonnebrillen was het een waar feestje. Voor de vrouwen was een zonnebril kopen in 2017 een waar feest. Genoeg keuze uit kekke modelletjes waarin roze toch wel de hoofdkleur van de lenzen was! Dit zal in 2018 ook nog wel zo blijven. More is Better is het motto. De top drie:

In 2018 zal de trend op het gebied van zonnebrillen nog uitbundiger worden. Voor de heren modellen zonnebrillen zal de nadruk meer op ronde zonnebrillen liggen, met of zonder spiegelglazen dat maakt niets uit. Bij de dames zonnebrillen kan echt niets te gek. Groot, groter grootst is het motto voor de meisjes. De tip van de dag is: gekleurde transparante zonnebrillen.

Wees voorzichtig met vuurwerk pas op je handen en ogen. En gooi die afgrijselijke vuurwerkbrillen maar bij het oud vuil en zet toch gewoon je zonnebril op.