18 products

Brillenkoordjes

Je kent ze wel. Leesbrilletjes die op borsthoogte tegen een coltruitje aanhangen. In een pastelkleurtje dat matcht met het grijze koppie erboven. Vooral de wat rijpere vrouw heeft er een patent op. Maar als de zon gaat schijnen, komen zelfs de meest belegen dames tot leven. Die geven ‘m van jetje. Niks duf leesbrilletje en een colletje. Welnee! Frivole niemendalletjes worden uit de kast getrokken en de zonnebril gaat op de neus. Er is één ding dat blijft: het brillenkoordje.

Laden...
Kermis
As low as As low as
Schakel-Chinees
As low as As low as
Aan de Haak Geslagen
As low as As low as
Chainreaction
As low as As low as
Aan de Ketting
As low as As low as
Lost in the Desert
As low as As low as
Deuntje Lager
As low as As low as
Handy Herman
As low as As low as
Pootje Haken
As low as As low as
Plat
As low as As low as
Inland Taipan
As low as As low as
Never Eat Yellow Snow
As low as As low as
Super Soaker
As low as As low as
Oyster Queen
As low as As low as
Cumshot
As low as As low as
Roxanne's Revenge
As low as As low as
Flo-Jo
As low as As low as
Phoenix
As low as As low as

Hippe brillenkoordjes

Zo’n koordje is het neusje van de zalm of de kers op de taart. Zelfs in het geval er een kers in de appelmoes terecht komt, maar dat is louter het geval bij een groot hotel- en restaurantketen. En daar houden we niet van. Waar we wel van houden? Van hippe dames die ervoor gaan. Die het brillenkoordje met zoveel flair dragen dat het tot een juweeltje kan worden gerekend. Een sieraad dat niemand misstaat, en door jong en ouder kan worden gedragen. Want oud ís tegenwoordig niet meer hè. Dat heb je inmiddels vast wel begrepen.

Oud is uit de tijd en uit de mode. Trendwatchers voorspelden het al: zestig is het nieuwe veertig. Dus als jij een jaartje of 27 bent en net komt kijken, kun je een voorbeeld nemen aan de besjes. Die weten wel wat je dragen moet. In ieder geval regelmatig een zonnebril aan een koordje. Klinkt eenvoudig, is groots. Heel groots.

En het gaat op voor de ladies en de men! Ja heren, zo’n koordje geeft jouw uitstraling net dat beetje cachet. Moeilijk woord, maar je ziet het in één oogwenk. Daar loopt iemand! Lekker in de kleertjes met duidelijk aandacht voor de accessoires. Fraai horloge om de goedgevormde polsen en een brillenkoordje dat vrolijk mee huppelt met de mannentred. Je hoeft de schouders niet breder te laten lijken dan ze zijn. Het koordje doet genoeg.

Brillenkoordjes zelf maken

De brillenkoordjestrend lijkt overigens een nieuwe hobby in het leven te hebben geroepen. Wie het punniken nog in de vingers heeft of zelfs het breien heeft omarmd, draait z’n hand niet om voor een brillenkoordje. Geschikt voor dames en heren. Denk: kerstballen breien! Het waren twee Noorse Vikingen die hiermee het kerstballetje aan het rollen brachten. Zelfs tijdens midzomer, ver na kerst, tikten de naalden de heldere noordse nachten tegemoet. Het blijft er toch lekker lang licht, dus wat moet je? Nou, brillenkoordjes maken!

Of deze trend ook naar ons land overwaait, moeten we afwachten. In het hoge noorden zijn ze nog aan het breien, en wij zien het met lede ogen toe. Je doet er niks tegen. Tikkerdetik. Wie weet tref je de breisels binnenkort bij het grote Scandinavische warenhuis aan, maar tot het zover is, is het aan te raden bij ons een brillenkoordje te scoren omdat je anders de boot volledig zou missen. Dus grijp ‘m, die ‘mastworp met voorslag’, een gouden brillenkoordje dat je toegang geeft tot die felbegeerde Love Boat. Het cruiseschip waarop deze old school televisieserie werd opgenomen is inmiddels gesloopt, maar dat terzijde. Gelukkig kunnen we constateren dat de liefde blijft, zelfs zonder boot. Er gaan er nog genoeg voor de bijl. Blijft wel de vraag hangen waar Love Boat bartender Isaac nu zijn drankjes schenkt. Misschien kunnen we hem een baan aanbieden.

Brillenkoordjes sport

We dwalen af. Nog even terug naar onze brillenkoordjes, die voor een zacht en heerlijk prijsje onze online shop verlaten. Ze zijn kleurrijk en stijlvol, dat sowieso. Ben jij meer een sportief type (wat niet wil zeggen dat je sport, die kennen we) dan ga je voor brillenkoordjes sport. De Flo-Jo is er echt eentje die past bij jou als je een snelle rakker bent. Zo’n gehaast type dat altijd in de weer is en voor wie een dag van 24 uur nog niet genoeg is. Je zou zo iemand ook een zoef-zoef de Haas kunnen noemen. Always on the run. Sneakertjes gestrikt, strak outfitje aan en een koordje bungelend langs de flanken, terwijl de zonnebril de ogen beschermt tegen opspattend zweet. On your marks, get set!

Laden...