Tegenwoordig staan zonnebrillen tot beroemdheden als Charlie Sheen staat tot verslaving. Onafscheidelijk dus. Sinds deze trend in de jaren ’80 is gezet is het dragen van een zonnebril een must-have geworden voor elke (wannabe) filmster of artiest. Dit zie je duidelijk terug wanneer je bladert door de diverse roddelblaadjes en naar feitelijk beruste televisieprogramma’s kijkt als Shownieuws. Dat gegeven is allemaal leuk en aardig, maar waarom dragen vrijwel alle celebrities overal en altijd een zonnebril? Wij, als zonnebrillenslijters vroegen ons dit ook af. Hier zijn echter diverse redenen voor te vinden, de belangrijkste reden dat zij altijd en overal een zonnebril dragen zetten wij hieronder voor je uiteen. 

 

Zonnebril als vermomming

Sommige beroemdheden houden van aandacht. Sommigen niet. Wanneer ze een klein beetje privacy willen genieten is het belangrijk zo onherkenbaar mogelijk te zijn, wel op een naturel manier natuurlijk. Net als de gewonde sterveling houden ook zij ervan om ergens wat te eten zonder gestoord te worden, of om simpelweg een mooie strandwandelijk te maken.  Om de paparazzos te verschalken dragen ze daarom een grote, gezichtsbedekkende zonnebril.  Je zal ervan versteld staan wat een zonnebril met je gezicht kan doen, dus dit is dé manier om een beetje onherkenbaar over straat te gaan!

 

Zonnebril om je emoties te verbergen

Je ogen zijn als het ware de spreekbuis van je emoties. Je ogen schitteren wanneer je verliefd bent, je gelukkig bent en het idee hebt dat je de hele wereld aankunt. Dat is een prachtig gezicht! Jammergenoeg kan je niet je hele leven altijd gelukkig zijn. Op zulke momenten vinden sterren het belangrijk hun emoties te verbergen. De papparazo’s waar ik het eerder over had, zullen anders van deze mug een olifant maken wat je als (aankomende) ster natuurlijk niet kunt gebruiken.  Mede hierdoor is de verklaring waarom celbrities vrijwel altijd een zonnebril dragen alweer een stapje duidelijker geworden...

 

Omdat een zonnebrillenmerk ze sponsort

De wereldsterren die onze planeet rijk zijn zijn altijd de innovators geweest van de zonnebrillenmode. Dit is niet zo gek want de mens kopieert graag: monkey see, monkey do. De bekende zonnebrillen designers willen hier natuurlijk allemaal graag van profiteren. Hierdoor is het tevens te begrijpen dat celebrities zoals Tiger Woods en Bruce Willis zakken vol met Amerikaanse Dollars krijgen voor het promoten van een zonnebrillen merk.

 

Zonnebrillen om een beter gezicht te slaan

De meeste celebrities zien een zonnebril als een toevoeging van hun image. Er zijn echter ook andere redenen te bedenken waarom ze de hele dag met een zonnebril op hun harses rondlopen. Zo gaat het leven van een celebrity ook niet altijd over rozen en werkt make-up ook slechts in beperkte mate. Een burka dan? Sorry dat gaat net iets te ver. Het is fijn als je de morning after gevolgen van je “entourage” party de ochtend erop nog even voor jezelf kunt houden niet waar?

De meeste stervelingen dragen een zonnebril voor bescherming tegen het kwalijke zonlicht, of omdat het nu eenmaal goed staat. De celebs hebben hier dus weer hele andere redenen voor.  Zo zie je maar weer dat een zonnebril eigenlijk een multifunctioneel item is!

zonnebril voor celebs