Clubmasters, het woord bekt wel lekker maar waar staat het nou eigenlijk voor. Ga er maar eens lekker voor zitten want in deze blog proberen we een licht te werpen op het woord clubmaster.

Waar de term clubmaster precies vandaan komt is eenvoudig: het is de naam van een type zonnebril onder de paraplu van de wayfarer lijn. Maar waar het voor staat is een veel diepere vraag. In de loop der jaren is het een begrip geworden in zonnebrillenland. Menig creatieveling is met deze zonnebril  aan de haal gegaan. Hierdoor heeft deze zonnebril een status ontworpen waar je U tegen zegt.

De clubmasters werden in de begin jaren het liefst gedragen door personen die zich graag een beetje buiten de massa plaatsten. Zeg maar de innovators en de kunstenaars van de maatschappij. Acteurs hebben een grote invloed gehad op het model clubmaster. Niet dat zij het model hebben ontworpen, nee, ze hebben de clubmaster wel met open armen ontvangen. Het model is een niche geworden in de huidige zonnebrillen collectie, maar zoals het met alles gaat, de meerderheid van de mensen hebben deze niche ook ontdekt. Voor de ontwikkeling van een zonnebril is dit altijd goed nieuws te noemen want zo heeft het innovatieproces van de clubmaster een vogelvlucht genomen. Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen dat er in de begin jaren maar een aantal modellen beschikbaar waren. Als je nu een blik werpt op de collectie van Cheapass Zonnebrillen dan zie je er ruwweg 20 staan!

Het goede nieuws moet eigenlijk nog komen, maar het is dichterbij dan je denkt. Om 2017 goed te beginnen is het stylingteam van Cheapass Zonnebrillen druk in de weer de collectie clubmasters voor aankomend jaar flink te upspicen.  Om alvast een sneakpeak weg te geven:  denk hierbij vooral aan de omvang van de glazen en de speelsheid en finesse in de afwerking van het montuur. Een allereerste voorcollectie staat al online!

Have fun!