Duistere kant zonnebril

Schrik niet, je kan gewoon slapen vannacht, dit zal geen horrorverhaal worden. De duistere kant van de zonnebril gaat gewoon over de soorten glazen van de zonnebril en hoe donker ze zijn. We hebben dit onderverdeeld in een aantal verschillende factoren. Lees snel verder en ontdek welke soort glazen ideaal is voor je bij welke situatie.

Soorten Glazen UV bescherming Ideal voor Best verkochte modellen
Bruine Zonnebrillen Glazen UV400 Categorie 3 Terrashangen en feestjes Pilotenbril
Groene Zonnebrillen Glazen UV400 Categorie 3 Vissen Granny Smith
Zonnebrillen met Spiegelglazen UV400 Categorie 3 Sporten & Uberhip zijn Ballend! Green Mirror
Zonnebrillen met Gradient lenzen UV400 Categorie 3 Autorijden Bellissimo

We snappen best dat deze tabel enkele vragen oproept, wees niet bang, hieronder staat de uitleg over de tabel van de dingen die de meeste vragen oproepen.  

Gradient Zonnebrillen: deze zonnebril heeft de donkerste kleur glazen aan de bovenkant en word steeds lichter van kleur. Het is een minimaal verschil met een groot effect. Ideaal tijdens het autorijden omdat de zon dan vaak hoog aan de hemel staat en je er dan last van hebt. De onderkant van de zonnebril is juist lichter zodat je toch nog goed je snelheid in de gaten kan houden mocht je dat belangrijk vinden.

UV400: dit geeft aan dat de hoeveelheid zonnestraaltjes die worden doorgelaten veilig genoeg zijn zodat ze geen schade aanrichten.

Categorie 3: Er bestaan 5 categorieën zonnebrillenglazen. Cheapass Zonnebrillen verkoopt enkel zonnebrillen uit de categorie 3. De hoogste beschermingsgraad waarmee het niet verboden is om mee auto te rijden. Wil je weten hoe het precies zit lees dan snel de tabel.

Categorie 0 Enkel comfort en vormgeving, geen bescherming
Categorie 1 Tempert zonlicht, zeer lichte bescherming
Categorie 2 Geschikt voor normaal zonlicht, gemiddelde bescherming
Categorie 3 Geschikt voor sterk zonlicht, goede bescherming
Categorie 4 Geschikt voor uitzonderlijk zonlicht, verboden om voertuigen mee te besturen